יום רביעי, 5 בפברואר 2014

בקלאווה מהירה- מבצק מלאווח

הנה מתכון מרשים, טעים וקל להכנה. בקלאווה במינימום טרחה, מהירת הכנה וטעימה כל כך שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. אפשר לגוון עם מילוי האגוזים ולערבב כל סוג אגוזים שתרצו, העיקר שסה"כ תקבלו 200 גרם אגוזים.
המצרכים:
2 עלים עגולים של מלאווח
מילוי:
150 גרם אגוזי פקאן קצוצים במיקסר או ע"י סכין (אפשר גם להכניס לשקית ולהכות בפטיש)
50 גרם שקדים קצוצים (באותה שיטה כמו אגוזי הפקאן)
0.5 כפית הל
0.5 כפית קינמון
מערבבים את כל חומרי המילוי ביחד.
מרכיבים את הבקלאווה:
משמנים תבנים עגולה בגודל 24 ומניחים עליה עלה אחד של מלאווח. מחוררים מעט את הבצק עם מזלג.
שופכים את המילוי על הבצק ומכסים בעיגול נוסף של מלאווח.
חותכים למעויינים/ריבועים/ כל שחשקה נפשכם ושופכים מעל 6 כפות שמן שחוממו בסיר קטן (אפשר גם במיקרו).
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ לכ-40 דקות. צריך לבדוק שאכן העלים התנפחו ונאפו, אחרת להשאיר עוד קצת בתנור.
בזמן שהבקלאווה בתנור, שופכים לסיר:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כפית מיץ לימון
מעט מי ורדים
אפשר להוסיף גם תרמיל הל אחד

מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה והמסה של הסוכר, מנמיכים את האש ונותנים לסירופ להסמיך מעט במשך כ10 דקות.

כשהבקלאווה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הסירופ שהספיק להצטנן.
משאירים לא מכוסה למשך כשעתיים עד לספיגה של הסירופ.
מכסים בניילון נצמד/נייר כסף ומכניסים למקרר.

הטעם חלומי, העבודה קלה, וכבר באותו יום ניתן להנות מהבקלאווה ואף אחד לא ינחש שהבצק הוא ממלאווח.




ריכוז רשימת מצרכים:
2 עלים עגולים של מלאווח (כ300 גרם)
200 גרם אגוזים קצוצים (פסטוקים, פקאנים, שקדים, אגוזי מלך וכו')
0.5 כפית הל
0.5 כפית קינמון
6 כפות שמן
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
כפית מיץ לימון
מעט מי ורדים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה