יום שבת, 8 בפברואר 2014

קיש בטטות מהחלומות


קיש הבטטות הזה מככב בחג השבועות וקוצר מחמאות רבות.
בנוסף לגרסה המדהימה הזו, אני מכינה גרסה נוספת של הקיש- ללא ביצים.ראו קיש בטטות ללא ביצים.

מצרכים לתחתית הקיש:
1.5 כוסות קמח לבן רגיל מנופה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
0.5 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים

מערבבים יחדיו קמח, חמאה ומלח עד ליצירת בצק במרקם פירורי.
הבצק במרקם פירורי
 מוסיפים מים לאיחוד הבצק לגוש.
משטחים את הבצק על תבנית קיש בגודל 24, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא לשעה (אפשר גם להכין יום קודם ולהכניס לכל הלילה).
תחתית קיש לפני כניסה למקפיא
אופים 15 דקות בחום בינוני של 175 מ"צ עד לקבלת צבע זהוב בהיר ומצננים.

תחתית קיש לאחר כניסה לתנור

מצרכים לשכבות הקיש:
0.5 ק"ג בטטות חתוכות לקוביות/פרוסות דקות
1 בצל סגול בינוני פרוס לעיגולים עבים
פרוסות גבינת פרומעז/גבינה בולגרית/פטה

לטגן את הבצלים עד להשחמה ולאחר מכן, לחוד, את הבטטות עד שישחימו.
לסדר שכבה ראשונה של בצל על בצק הקיש. מעל הבצלים לסדר שכבה שניה מהבטטות ומעליהם שכבה שלישית של גבינה.
שכבה ראשונה-בצל מטוגן
שכבה שניה- בטטות מטוגנות














לערבב בכלי: 
1 מיכל שמנת מתוקה (250מ"ל)
2 ביצים
מלח ופלפל

 ולשפוך מעל שכבות הקיש.



להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ ל40 דקות ללא כיסוי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה