מצרכים:
1 כוס מים
0.5 כוס סוכר
1 כוס פקאנים מקולפים (כ-80 גרם)
מביאים את הסוכר והמים לרתיחה, מוסיפם את הפקאנים ומשאירים 15 דקות על אש גבוהה. הסירופ יקבל צבע חום מהפקאנים ויתחיל לבעבע. מנמיכים את האש ומשאירים עוד כ10 דקות עד שהסירופ נהיה סמיך והפקאנים ספגו את רוב הסירופ. חשוב לשים לב שהסירופ לא מתייבש לחלוטין או מתגבש לסוכר.
מחממים שמן עמוק בסיר קטן (חשוב שיהיה חם ולא רותח), מוציאים את הפקאנים מהסירופ עם כף מחוררת ומעבירים לשמן העמוק.
מיד שהפקאנים מזהיבים מעט מוציאים למשטח משומן היטב (למשל שיש) ולא לנייר סופג אחרת ידבקו פיסות נייר לפקאנים.
אם השמן חם מידי והפקאנים מתחילים להישרף, להנמיך את האש ולטגן באש נמוכה.
את הפקאנים אני מעבירה בכמויות קטנות לשמן החם על מנת למנוע את התזת השמן. חשוב להיזהר כשמעבירים את הפקאנים מהסירופ לשמן ולהשתדל שלא להעביר יחד עם הפקאנים את נוזלי הסירופ.
אני ממליצה להתחיל לחמם את השמן בעמוק ברגע שהנמכנו את האש של הסירופ. כך סירופ הסוכר עם הפקאנים לא יחכו לשמן ויתקררו או יתגבשו. במידה והסירופ התגבש או הצטמצם לחלוטין, להוסיף מעט מים ולהשאיר על אש נמוכה.
אני אוהבת להעביר לדף אפיה מטפלון של ניקול אליו הפקאנים לא נדבקים.
לאחר שהפקאנים התקררו אפשר להעביר אותם לנייר סופג ואח"כ לקופסה אטומה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה