הכעכעת העירקים הם מאפים מבושמים בריח אניס (בשל החוויאג לאפיה שהינו חלק מהותי מהמאפה).
מצרכים:
1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה
3 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות חוויאג לאפיה
3/4 כוס שמן (או 1 כוס שתיה קרה ח"פ של 180 מ"ל)
0.5 כפית מלח
2-2.5 כוסות מים
מערבבים את החומרים לפי הסדר ומוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק נוח לללישה, אינו דביק ואינו יבש.
מניחים מכוסה בצד ל10 דקות בלבד. בוצעים מהבצק חתיכה ומגלגלים אותה לנחש. חותכים מהנחש חתיכות בגודל כדור פינגפונג (או בגודל הרצוי של הכעך שתרצו). כל חתיכה מגלגלים לנחש וסוגרים לצורת כעך.
כמות הכעכעת שיוצאים היא בערך 30 יחידות. אני מגוונת ומכינה כעכעת בצורה מיוחדת יותר- כל עיגול אני מפצלת לשניים, מגלגלת כל חלק לנחש ושוזרת את שני החלקים אחד בשני כמו צמה. את הצמה אני סוגרת במעגל לכעך.
מניחים את הכעכעת מכוסים במגבת לתפיחה של שעה וחצי. אפשר להבריש אותם בביצה מהולה בכף מים.
לאחר ההתפחה, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מ"צ.
מתקבלים כעכעת אווריריים, רכים וטעימים במיוחד!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה