יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עוגת היער השחור- מוצלחת!




מדובר בעוגה מרשימה מאוד וטעימה מאוד. שמורה לאירועים מיוחדים בשל זמן ההכנה הארוך יחסית שלה.

אני מכינה וריאציה של עוגת היער השחור עם תותים. ניתן להכין את העוגה עם דובדבנים כבמקור.
את העוגה מכינים בשלוש שכבות שונות, אותן אופים בתנור כל אחת בתורה. לא מומלץ להכין כשכבה אחת ואז לחלק לשלושה חלקים. עוגת הבסיס מבוססת על המתכון של שירלי נמש עם כמה התאמות שלי.
מאפים מתוקים
הכנתי בעבר את העוגה בוריאציות שונות ע"י החלפת מספר מרכיבים עם מצרכים שהיו לי במקרר כך שהעוגה יוצאת טעימה ומוצלחת בכל ורסיה. האופציות להחלפה מצויינות במתכון.

אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלית או בכוס האדומה של נס קפה בכל המתכונים שאני מכינה (כוס של 240 מ"ל).
אני מכינה את שכבות העוגה, תלתי השוקולד והתותים יום מראש, כך שלמחרת נותרת לי מלאכת הרכבת העוגה יחד עם הקצפת.
מתחילים בחימום תנור ל180 מ"צ.

המצרכים להכנת שכבות העוגה:

בקערה אחת מנפים יחדיו-
1+3/4 כוסות קמח לבן רגיל (245 גרם)
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
0.5 כוס קקאו (70גרם)
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית מלח 
מערבבים יחדיו את תכולת קערה זו.
בקערה נוספת מערבבים יחדיו-
גביע יוגורט 3% / חצי כוס חלב (120 מ"ל)- אפשר להחליף את החלב בחלב בטעמים או שוקו.
0.5 כוס שמן (120 מ"ל)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל/ 1 שקית סוכר וניל/ 1 כפית ליקר שוקולד
מוסיפים לקערה זו את תכולת הקערה הראשונה עם המצרכים היבשים ומערבבים טוב. מוסיפים 3/4 כוס קפה חם ללא חלב (240 מ"ל - כפית אבקת נס קפה מומסת במים רותחים) בשלבים עד להטמעה של כל הנוזל לתוך התערובת.
מחלקים באופן שווה את הבלילה ל3 תבניות אפיה בגודל 24  (מרופדות בנייר אפיה) או מעבירים ל3 קעריות קטנות על מנת ששלוש השכבות יצאו שוות. (סך כל שכבה מכילה 2 מצקות מרק ועוד 3 כפות).
מכניסים את התבניות לתנור לכ20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. (אני מכניסה תבנית אחת בכל פעם ואת שאר בלילת העוגה שומרת במקרר מחולקת לעוד שתי קעריות).
לאחר הוצאת שכבות העוגה מהתנור, אני עוטפת אותן בניילון נצמד ומכניסה למקפיא. למחרת כאשר אני מרכיבה את העוגה הרבה יותר נוח להשתמש בהן קפואות.
בנוסף אני מכינה מראש את התותים- חשוב שיהיו לפחות מספר שעות במקרר על מנת שיגירו נוזלים. נוזלים אלו ישמשו אותנו להרטבת שכבות העוגה לאחר מכן.
לצורך כך צריך כ14 תותים בינוניים (ועוד כמה שנרצה לשים כקישוט מעל העוגה) סה"כ כ200 גרם.
חוצים את התותים, מפזרים עליהם 2 כפות סוכר, כף מים ו4 כפות ליקר דובדבנים/ ברנדי/ רום/ ליקר שקדים-אמרטו ומערבבים.
מכינים את תלתלי השוקולד: בעזרת קולפן מגלפים תלתלי שוקולד מחפיסת שוקולד מריר אחת (100 גרם) ומכניסים למקרר.

למחרת- הרכבת העוגה:
המצרכים להכנת המלית-
מקציפים ביחד עד להשגת קצפת יציבה:
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 אינסטנט פודינג וניל (180 גרם)
2 כוסות חלב

מניחים חלק אחד של עוגת הבסיס על גבי צלחת הגשה. מברישים בשליש מהסירופ שנוצר מהגרת נוזלי התותים. מצפים את העוגה בשכבת קצפת ומפזרים מעליה מחצית מהתותים.

מניחים מעל שכבה נוספת של עוגת בסיס. מברישים במחצית מכמות הסירופ שנותר ומצפים בשכבה של קצפת . מפזרים מעל את התותים שנותרו. 





מניחים מעל את השכבה השלישית והאחרונה. מברישים ביתרת הסירופ. מצפים את העוגה כולה בקצפת מלמעלה ובצדדים.

מעבירים את הקצפת שנותרה לשק זילוף עם פיה בצורת כוכב. מזלפים כוכבים בחלקה העליון של העוגה.
מוציאים את תלתלי השוקולד מהקירור. בעדינות מצמידים לדופן העוגה חופן של תלתלים, את התלתלים שלא נצמדו מברישים בעדינות בחזרה אל הקערה. מפזרים תלתלי שוקולד גם בחלקה העליון של העוגה.
מעבירים לקירור למשך 4 שעות לפני ההגשה. מעטרים בתותים טריים.
ריכוז רשימת מצרכים למתכון:
1+3/4 כוסות קמח לבן רגיל (245 גרם)
1.5 כוסות סוכר (300 גרם)+2 כפות (לתותים)
0.5 כוס קקאו (70גרם)

2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפייה
0.5 כפית מלח 

גביע יוגורט 3% / חצי כוס חלב (120 מ"ל)- אפשר להחליף את החלב בחלב בטעמים או שוקו.
0.5 כוס שמן (120 מ"ל)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל/ 1 שקית סוכר וניל/ 1 כפית ליקר שוקולד

3/4 כוס קפה חם ללא חלב (240 מ"ל - כפית אבקת נס קפה מומסת במים רותחים) 
כ14 תותים בינוניים (ועוד כמה שנרצה לשים כקישוט מעל העוגה) סה"כ כ200 גרם.
1 כף מים
4 כפות ליקר דובדבנים/ ברנדי/ רום/ ליקר שקדים-אמרטו ומערבבים.
חפיסת שוקולד מריר אחת (100 גרם)
2 מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל)
2 אינסטנט פודינג וניל (180 גרם)
2 כוסות חלב


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה