יום רביעי, 5 בפברואר 2014

מאפינס סולת, קוקוס ותפוזים


ניתן להכין את המתכון הבא כמאפינס ( מתקבלים כ25 מאפינס קטנים) או עוגה בתבנית חד פעמית בינונית. מתקבלים מאפינס רכים מאוד, טעימים בטירוף ומתוקים בצורה מעודנת. כל מי שיטעם אותם יבקש את המתכון.
את המצרכים עבור המאפינס הבאים אני מודדת בעזרת כוס חד פעמית סטנדרטית (180 מ"ל), כך שקל מאוד לזכור את הכמויות.




המצרכים:
בקערה אחת מערבבים את החומרים הבאים ("היבשים"):
1 כוס ח"פ קמח תופח מנופה (110 גרם)
1 כוס ח"פ סולת (150 גרם)
1 כוס ח"פ קוקוס (75 גרם)
בקערה נוספת טורפים בעזרת מטרפה את החומרים הבאים ("הרטובים"):4 חלמונים
1/2 כוס ח"פ שמן (100 גרם)
1 כוס ח"פ מיץ תפוזים (200 גרם)- אפשר לגוון גם עם מיץ מקלמנטינות.
מערבבים את החומרים היבשים לתוך קערת החומרים הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה, אין צורך לערבב יותר מידי.
בקערה נקיה מקציפים 4 חלבונים ותוך כדי הקצפה מוסיפים 0.5 כוס ח"פ סוכר. מקציפים עד קבלת קצף יציב.
מעבירים שליש מהקצף אל התערובת המוכנה ומערבבים. שופכים את שאר הקצף לתערובת ומקפלים בעדינות רק עד להטמעה.
שופכים לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מ"צ לכ-30 דקות.
בזמן שהמאפינס בתנור מכינים סירופ בסיר קטן :
1.5 כוסות ח"פ מים
1.5 כוסות ח"פ סוכר
1 תפוז קטן שטוף ופרוס לפרוסות (ניתן להחליף/לערבב עם קלמנטינה/תפוז סיני)
מבשלים על אש גבוהה עד להמסה של הסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דקות עד להסמכה של הסירופ.
מיד כשהמאפינס יוצאים מהתנור שופכים עליהם את הסירופ.
ריכוז רשימת מצרכים:
1 כוס ח"פ קמח תופח (110 גרם)
1 כוס ח"פ סולת (150 גרם)
1 כוס ח"פ קוקוס (75 גרם)
4 ביצים
1/2 כוס ח"פ שמן (100 גרם)
1 כוס ח"פ מיץ תפוזים (200 גרם)
1/2 כוס ח"פ סוכר
1.5 כוסות ח"פ מים
1.5 כוסות ח"פ סוכר
1 תפוז קטן שטוף ופרוס לפרוסות


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה