יום חמישי, 6 בפברואר 2014

עגבניות מיובשות בקלות

מוסיפים עלי טימין מעל העגבניות
מוסיפים שמן זית עד מחצית הגובה
העגבניות כמעט מוכנות


עגבניות מיובשות הן דבר נהדר, הן טעימות בכל מצב: ישר מהצנצת או בתוך סנדוויץ/טוסט/סלט פסטה קר או כתוספת ברטבי עגבניות לפסטה, פיצה או לכל בישול. אשר גם לטחון או לקצוץ את העגבניות המיובשות וליצור מהן ממרח.
ישנן מספר דרכים לייבש את העגבניות: בשמש או בתנור, כך או כך העגבניות שתקבלו טעימות מאוד, ממש כמו העגבניות המיובשות הקנויות של אוליביה וכדומה. אני בעיקר מכינה את המתכון כאשר העגבניות זולות ויש לי הרבה מאוד עגבניות שכבר מתרככות. העגבניות נשמרות היטב בצנצנת היות והן מכוסות בשמן זית.
כל התהליך נמשך כיומיים עד שהעגבניות מוכנות לאכילה-
אני מתחילה להכין את העגבניות בערב כך: (הכמות לצנצנת קטנה כמו זו שבתמונה)
חותכים לרבעים ומנקים מהגרעינים 6 עגבניות. מניחים בתבנית עם נייר אפיה כאשר החתך הוא כלפי מעלה. מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לתנור בחום של 110 מ"צ לכ-3 שעות סוגרים את התנור ומשאירים את העגבניות בתנור עד הבוקר (לכן אני מתחילה בהכנות בשעות הערב). למחרת,מעבירים את העגבניות לשמש (רצוי לכסות בכילה) לעוד כ-5 שעות עד שהעבניות יתייבשו. אם במקרה הפעלנו את התנור באותו יום לשימושים אחרים, ניתן להחזיר את העבניות לתנור הכבוי (כדי שישהו בחום של התנור) עד שהעגבניות יתייבשו מנוזליהן. בימים בהם אין שמש בכלל ניתן להכניס לתנור לחום של 110 מ"צ ל4 שעות בערך (במקום להשאיר בשמש).
מעקרים כלי עם סגירה אטומה (אני שופכת מים רותחים בתוך צנצנת זכוכית קטנה, לכמות העבניות שבמתכון).
מעבירים את העגבניות, מוסיפים מעליהן טימין או כל תבלין שמתחשק (כמו אורגנו או רוזמרין- ניתן גם ללא התבלין).
שופכים שמן זית בערך עד לחצי מגובה העגבניות, מוסיפים שן שום אחת פרוסה ולוחצים עם מזלג כך שהשמן יכסה את כל התערובת. סוגרים בצורה הרמטית ומעבירים למקרר. מומלץ להשאיר במקרר כמה שעות על מנת שהעגבניות יספגו את טעמי התבלין והשום וכן יתמלאו בשמן.
מספר דגשים:
הכמות במתכון היא קטנה, אם כבר מפעילים תנור מומלץ למלא תבנית שלמה. בכל אופן מספר העגבניות בתבנית תלוי בגודלן.
נהוג להכין עגבניות מיובשות מעגבניות תמר או שרי. אבל אני מכינה עם מה שיש במקרר (עגבניות "רגילות" גם כאלו שכבר התרככו) וזה יוצא טעים מאוד!
ניתן לאחר 3 שעות בתנור להשאיר על חום של 90 מעלות למשך כל הלילה. כך שיהיה ניתן לאכול את העגבניות כבר למחרת בצהרים.
לחלופין, ניתן להמיר את השהייה בתנור בשהייה בשמש במהלך היום והכנסה של התבנית לתוך הבית או לתוך תנור כבוי למהלך הלילה, כך במשך יומיים שלמים, וביום השלישי להעביר לצנצנת.
כאשר התנור עובד גם ככה לצרכי אפייה אחרים, אני מנצלת את זה ולאחר כיבוי התנור מעבירה את המגש עם העגבניות על מנת שישהו בחום התנור ו"שוכחת" אותן שם עד שהתנור קר לגמרי ואז ממשיכה בצעדים (שמש או תנור על חום נמוך).
בכל אופן, אם העגבניות עדיין רטובות, לא התייבשו מספיק והן מאוד בשרניות, יש להשאיר אותן בשמש/בתנור עד לייבוש כמעט מוחלט.
המתכון הוא לא נוסחה מדוייקת, אפשר להוסיף עוד שמן זית, עוד שיני שום, גם מספר העגבניות לא קבוע, כמה שנכנס לכם במגש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה