פאי פקאן טעים ומתוק לאלו שאינם מחובבי הביצים. (אני מכינה את הוורסיה הזו בשל אלרגיה לביצים של אחד מבני המשפחה).
לפאי אני מוסיפה בננה שטעמה מעט מורגש ומעניק גוון טעם נוסף לפאי ויוצר שילוב נפלא עם הסילאן והפקאנים.
מומלץ לאכול רק לאחר קירור טוב במקרר של מספר שעות על מנת שהפאי יתייצב וטעמו יורגש כפחות מתוק.
לבצק הפריך (הקלתית):
100 גרם חמאה מומסת
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
2 כוסות קמח
אופן הכנת הבצק:
מערבבים חמאה מומסת עם אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח המנופה.
לשים רק עד קבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי 24 עושים חורים עם מזלג בבצק ומכניסים למקרר.
מכינים את המלית:
בקערה אחת שמים:
1 כוס סילאן/מייפל
100 גרם חמאה
מכניסים למיקרו להמסה.
מוסיפים לקערה:
1/4 כוס סוכר
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)/ ברנדי/ רום
מערבבים ומעבירים חצי מהמלית לקערה שניה.
לקערה הראשונה מוסיפים:
1 בננה בשלה בינונית
כוס מחית תפו"ע (אפשר להכין משני תפוחים בינוניים שמקלפים ומכניסים למיקרו להתרככות)
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
מועכים את הבננה עם מזלג, מערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים על קלתית הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ למשך כ 20 דקות- עד שמסביב מתייצב אך האמצע עדיין נוזלי.
לקערה השניה מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה (מחממים במיקרו אם התערובת לא נוזלית).
מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים בצורה יפה חצאי פקאנים מכ-1.5 כוסות פקאן חצוים. שופכים מעל את תוכן הקערה השניה.
מכניסים את הפאי לכ-10 דקות נוספות בתנור.
ריכוז רשימת מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
1 כוס סילאן/מייפל
1/4 כוס סוכר
1 בננה בשלה בינונית
1 כוס מחית תפו"ע
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
1.5 כוסות חצאי אגוזי פקאן
1 כף אמרטו/ ברנדי/רום
2 כפות שמנת מתוקה
לפאי אני מוסיפה בננה שטעמה מעט מורגש ומעניק גוון טעם נוסף לפאי ויוצר שילוב נפלא עם הסילאן והפקאנים.
מומלץ לאכול רק לאחר קירור טוב במקרר של מספר שעות על מנת שהפאי יתייצב וטעמו יורגש כפחות מתוק.
לבצק הפריך (הקלתית):
100 גרם חמאה מומסת
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
2 כוסות קמח
אופן הכנת הבצק:
מערבבים חמאה מומסת עם אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח המנופה.
לשים רק עד קבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי 24 עושים חורים עם מזלג בבצק ומכניסים למקרר.
מכינים את המלית:
בקערה אחת שמים:
1 כוס סילאן/מייפל
100 גרם חמאה
מכניסים למיקרו להמסה.
מוסיפים לקערה:
1/4 כוס סוכר
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)/ ברנדי/ רום
מערבבים ומעבירים חצי מהמלית לקערה שניה.
לקערה הראשונה מוסיפים:
1 בננה בשלה בינונית
כוס מחית תפו"ע (אפשר להכין משני תפוחים בינוניים שמקלפים ומכניסים למיקרו להתרככות)
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
מועכים את הבננה עם מזלג, מערבבים את כל החומרים בקערה ושופכים על קלתית הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ למשך כ 20 דקות- עד שמסביב מתייצב אך האמצע עדיין נוזלי.
לקערה השניה מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה (מחממים במיקרו אם התערובת לא נוזלית).
מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים בצורה יפה חצאי פקאנים מכ-1.5 כוסות פקאן חצוים. שופכים מעל את תוכן הקערה השניה.
מכניסים את הפאי לכ-10 דקות נוספות בתנור.
ריכוז רשימת מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
1 כוס סילאן/מייפל
1/4 כוס סוכר
1 בננה בשלה בינונית
1 כוס מחית תפו"ע
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
1.5 כוסות חצאי אגוזי פקאן
1 כף אמרטו/ ברנדי/רום
2 כפות שמנת מתוקה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה