להלן ורסיה ללא ביצים לקיש הבטטות המפורסם שלי. מדובר בגירסה טעימה מאוד שאינה פוחתת בטעמה מהקיש החלומי.
מצרכים לתחתית הקיש:
1.5 כוסות קמח לבן רגיל מנופה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
0.5 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
מערבבים יחדיו קמח, חמאה ומלח עד ליצירת בצק במרקם פירורי.
מוסיפים מים לאיחוד הבצק לגוש.
משטחים את הבצק על תבנית קיש בגודל 24, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא לשעה (אפשר גם להכין יום קודם ולהכניס לכל הלילה).
אופים 15 דקות בחום בינוני של 175 מ"צ עד לקבלת צבע זהוב בהיר ומצננים.
מצרכים לשכבות הקיש:
1 ק"ג בטטות חתוכות לקוביות/פרוסות דקות
3 בצלים סגולים פרוסים לעיגולים עבים
לטגן את הבצלים עד להשחמה ולאחר מכן, לחוד, את הבטטות עד שישחימו.
לסדר שכבה ראשונה של בצל על בצק הקיש. מעל הבצלים לסדר שכבה שניה מהבטטות.
לבשל בסיר :
1 מיכל שמנת מתוקה עם מלח ופלפל שחור.
להוסיף:
רבע כוס חלב
1 כף קורנפלור
לבשל עד שמסמיך ולהוסיף:
200 גרם גבינה בולגרית/פטה מגוררת
לשפוך את התערובת מעל שכבות הקיש.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ ל40 דקות ללא כיסוי.
מצרכים לתחתית הקיש:
1.5 כוסות קמח לבן רגיל מנופה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
0.5 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
מערבבים יחדיו קמח, חמאה ומלח עד ליצירת בצק במרקם פירורי.
מוסיפים מים לאיחוד הבצק לגוש.
משטחים את הבצק על תבנית קיש בגודל 24, מחוררים בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא לשעה (אפשר גם להכין יום קודם ולהכניס לכל הלילה).
אופים 15 דקות בחום בינוני של 175 מ"צ עד לקבלת צבע זהוב בהיר ומצננים.
מצרכים לשכבות הקיש:
1 ק"ג בטטות חתוכות לקוביות/פרוסות דקות
3 בצלים סגולים פרוסים לעיגולים עבים
לטגן את הבצלים עד להשחמה ולאחר מכן, לחוד, את הבטטות עד שישחימו.
לסדר שכבה ראשונה של בצל על בצק הקיש. מעל הבצלים לסדר שכבה שניה מהבטטות.
לבשל בסיר :
1 מיכל שמנת מתוקה עם מלח ופלפל שחור.
להוסיף:
רבע כוס חלב
1 כף קורנפלור
לבשל עד שמסמיך ולהוסיף:
200 גרם גבינה בולגרית/פטה מגוררת
לשפוך את התערובת מעל שכבות הקיש.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ ל40 דקות ללא כיסוי.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה