המתכון הבא הוא פאי פקאן מרשים במיוחד. הפאי טעים ומתוק במידה מושלמת ולא יותר מידי.
את המתכון אני מכינה גם בגרסה ללא ביצים שהיא גם טעימה אך יותר מתוקה והבצק מתפורר יותר בקלות.
לגרסה ללא ביצים ראו פאי פקאן ללא ביצים
לבצק הפריך (הקלתית):
100 גרם חמאה מומסת
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
1 ביצה
2 כוסות קמח
אופן הכנת הבצק:
מערבבים חמאה מומסת עם אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים ביצה טרופה ואת הקמח המנופה.
לשים רק עד קבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי 24 עושים חורים עם מזלג בבצק ומכניסים למקרר.
מכינים את המלית:
בקערה אחת שמים:
1 כוס סילאן/מייפל
100 גרם חמאה
מכניסים למיקרו להמסה.
מוסיפים לקערה:
1/4 כוס סוכר
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)/ ברנדי/ רום
מערבבים ומעבירים חצי מהמלית לקערה שניה.
לקערה הראשונה מוסיפים:
1 כף סוכר
3 ביצים
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
מערבבים ושופכים על קלתית הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ למשך כ 30 דקות- עד שמסביב מתייצב אך האמצע עדיין נוזלי.
לקערה השניה מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה (מחממים במיקרו אם התערובת לא נוזלית).
מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים בצורה יפה חצאי פקאנים מכ-1.5 כוסות פקאן חצוים. שופכים מעל את תוכן הקערה השניה.
מכניסים את הפאי לכ-10 דקות נוספות בתנור.
ריכוז רשימת מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
4 ביצים
1 כוס סילאן/מייפל
1/4 כוס+ כף סוכר
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
1.5 כוסות חצאי אגוזי פקאן
1 כף אמרטו/ ברנדי/רום
2 כפות שמנת מתוקה
את המתכון אני מכינה גם בגרסה ללא ביצים שהיא גם טעימה אך יותר מתוקה והבצק מתפורר יותר בקלות.
לגרסה ללא ביצים ראו פאי פקאן ללא ביצים
לבצק הפריך (הקלתית):
100 גרם חמאה מומסת
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
1 ביצה
2 כוסות קמח
אופן הכנת הבצק:
מערבבים חמאה מומסת עם אבקת הסוכר והמלח. מוסיפים ביצה טרופה ואת הקמח המנופה.
לשים רק עד קבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי 24 עושים חורים עם מזלג בבצק ומכניסים למקרר.
מכינים את המלית:
בקערה אחת שמים:
1 כוס סילאן/מייפל
100 גרם חמאה
מכניסים למיקרו להמסה.
מוסיפים לקערה:
1/4 כוס סוכר
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)/ ברנדי/ רום
מערבבים ומעבירים חצי מהמלית לקערה שניה.
לקערה הראשונה מוסיפים:
1 כף סוכר
3 ביצים
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
מערבבים ושופכים על קלתית הבצק.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מ"צ למשך כ 30 דקות- עד שמסביב מתייצב אך האמצע עדיין נוזלי.
לקערה השניה מוסיפים 2 כפות שמנת מתוקה (מחממים במיקרו אם התערובת לא נוזלית).
מוציאים את הפאי מהתנור ומסדרים בצורה יפה חצאי פקאנים מכ-1.5 כוסות פקאן חצוים. שופכים מעל את תוכן הקערה השניה.
מכניסים את הפאי לכ-10 דקות נוספות בתנור.
ריכוז רשימת מצרכים למתכון:
200 גרם חמאה
קצת פחות מ0.5 כוס אבקת סוכר
מעט מלח
4 ביצים
1 כוס סילאן/מייפל
1/4 כוס+ כף סוכר
1.5 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
1.5 כוסות חצאי אגוזי פקאן
1 כף אמרטו/ ברנדי/רום
2 כפות שמנת מתוקה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה