
אני לא צריכה לספר לכם כמה מראה של אוכל יכול להשפיע עלינו ולגרום לנו לרצות לאכול. בטח ובטח כשמדובר על ילדים.
חשוב לשלב לילדים, מתבגרים וגם מבוגרים מוצרי חלב במהלך היום.
מוצרי החלב משלבים בין טעם שילדים אוהבים לבין רכיבים תזונתיים החיונים לבריאותם. התזונה בגיל הילדות היא המפתח לגדילה והתפתחות אופטימליות.
הגבינה בדומה לשאר מוצרי החלב, מספקת בנוסף לחלבון איכותי בעל ערך תזונתי גבוה גם סידן שחיוני לבריאות העצמות ושלל ויטמינים ומינרלים.
אני הכנתי "צלחת מחייכת"- צלחת מושלמת לארוחת בוקר/ארוחת עשר, עשירה בחלבונים וסידן.
בצלחת הכנסתי ירקות, מוצרי חלב, לחם מלא וחביתה. ארוחה בריאה בתחפושת מפתה לילדים שלא תמיד מתחברים מיידית לכל הבריאות הזו.
את הרעיון לצלחת לקחתי מהבלוג של נעמי גטניו "כן משחקים עם אוכל" בו ישנם שלל רעיונות לעיצוב ארוחות מפתות במיוחד.
אני ההכנתי "סושי רול"- חביתה בה שילבתי מספר גבינות: גבינה צהובה וגבינת פטה.
כמובן שאפשר להכניס לתוך החביתה איזה גבינות שאוהבים, גם בולגרית הולך מצויין.


לאחר הכנת החביתה, חתכתי מלפפונים ועגבניות בדיוק כמו שחותכים ירקות לסושי:

ומילאתי אותה בירקות שרציתי:


ממליצה בחום לשלב פעילות הכנת הצלחות המחייכות עם הילדים, כך הם נהנים, וכן זה מעודד אותם לאכול את הארוחה הבריאה.
מזמינה את כולכם לשחק עם האוכל והילדים ולהנות מעוד פעילות לחג הסוכות.
מאחלת לכולם חג סוכות שמח ומהנה עם הילדים!!!
3
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה